Wat zijn de voordelen van het hebben van een vrachtwagenverzekering?

Gerelateerd

Een warm welkom met natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen brengen een bijzondere warmte en charme in...

Waarom moet je je auto verzekeren?

Vraag je je wel eens af waarom een auto...

Hoe het internet je oren te hulp schiet

Het internet is niet alleen een bron van informatie...

Wat is een betonlookvloer

Heb je al eens gehoord van betonlookvloeren? Zo niet,...

Deel dit artikel

Heb je al eens gekeken naar het afsluiten van een vrachtwagenverzekering Univé? Zonder verzekering mag je niet de weg op. In Nederland, en ook in een aantal andere landen, is het verplicht om verzekerd de weg op te gaan. Doe je dit niet, dan kan het jou een hoge boete opleveren. In sommige gevallen komen er zelfs andere juridische problemen bij kijken. Ondanks dat je de verzekering vanwege deze verplichting afsluit, levert het jou als ondernemer ook een groot aantal voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan de bescherming van jouw investering. De aanschaf van een vrachtwagen is niet goedkoop en in het geval van een ongeluk kan het ook nog eens torenhoge kosten geven voor het herstel. Maar dit is slechts een van de voordelen.

Geen financiële gevolgen bij een ongeluk

De vrachtwagenverzekering biedt een bescherming tegen financiële risico’s. Iedere dag dat je de weg op gaat, kan een ongeluk gebeuren. Het maakt daarbij niet uit of je voorzichtig rijdt of niet. Met een groot aantal weggebruikers zit een ongeluk in een klein hoekje. Je bent namelijk altijd aansprakelijk voor schade aan derden, zelfs als je zelf geen schade hebt. Alleen kan de schade aan jouw eigen vrachtwagen ook hoog oplopen. Met de juiste dekking ben je overal voor verzekerd en hoef je geen hoge kosten meer te verwachten. De financiële ramp blijft achterwege en je kan jouw bedrijfsmiddelen weer goed beschermen. De bedrijfsactiviteiten hoeven niet meer stil te liggen en de materialen en producten die je vervoert, kunnen vervangen worden indien de schade te erg is.

Aan te passen aan specifieke behoeften

Een vrachtwagenverzekering of een andere bestelautoverzekering Univé geeft flexibele opties voor jouw volgende verzekering. Je kan de dekking volledig aanpassen aan jouw wensen en behoeften. De verzekeringen zijn namelijk volledig maatwerk. Als je specifieke behoeften bent binnen het bedrijf moet je hier dus rekening mee houden in de aanvraag. Het maakt daarbij niet uit of je voor een van de drie hoofdtypen van de verzekeringen kijkt of dat je ook nog aanvullende opties kiest. Alles is mogelijk met een verzekering en als zelfstandig ondernemer zorg je dat je voortdurend met een gerust hart de weg op kan gaan. De flexibiliteit gaat jou nooit teleurstellen.

Meer dan alleen schade gedekt

Met een goede verzekering kan je het financieel risico voor zowel jezelf als de medeweggebruikers verminderen. Als je met jouw vrachtwagen of bestelautoverzekering de weg op gaat, kan je immers betrokken raken bij een ongeluk. In dit geval vallen er soms gewonden, maar de schade aan de voertuigen is ook aanzienlijk. De verzekering zal daarom niet alleen de materiële schade dekken, maar ook het letsel en de daarbij behorende medische kosten. Dit betekent dat je medeweggebruikers de zekerheid hebben dat ze financieel beschermd zijn als er iets ernstigs gebeurt. Jou als ondernemer geeft het veel gemoedsrust. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over financiële gevolgen en kan jouw concentratie behouden voor als je de weg op gaat.